Kuzey Irak'ta devam eden Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada, Denizlili İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek şehit düştü. 1981 yılında şehidin büyük amcası Kemal Özek de vatani görevi sırasında şehit düşmüştü. 18 yıl sonra dünyaya gelen Kemal Özek'e büyük amcasının ismi konuldu. Fakat Kemal Özek de amcası gibi şehit düştü.

Her işsize bir büfe verilsin! Her işsize bir büfe verilsin!

Kuzey Irak'ta devam eden Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, 26 yaşındaki Buldanlı İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek olay yerinde şehit oldu. Diğer oğlu da asker olan baba Ayhan Özek ve ailesine acı haber, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek'in nişanlı olduğu, doğu görevi sonrası düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Kemal Özek'in şehadetinin ardından acı bir gerçek de ortaya çıktı. Özek'in büyük amcası, 1981 yılında vatani görevi sırasında şehit düştü. 1981 yılındaki acı olay Türkiye'nin yüreğini dağlamıştı. İstanbul 1'nci Ordu Komutanlığına bağlı birlikler 1981 Sonbaharında Trakya'da Yıldırım-81 Tatbikatı yaptı. 22 Eylül 1981 tarihinde Balıkesir-Bandırma 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığından tatbikata katılan F-5 savaş uçağının Kırklareli-Babaeski-Alpullu-Pancarköy arazisinde öğle yemeği için İçtimada bulunan askerlerin üzerine düştü. Feci kazada 1 subay 64 er toplam 65 asker şehit oldu. O erlerden biri de Buldanlı Kemal Özek'ti.

18 yıl sonra dünyaya gelen Kemal Özek'e, şehit olan amcasının ismi verildi. Aile, 42 yıl aradan sonra yine şehit acısını yaşadı.

Editör: Kağan İslamoğlu