Ereğli'de yaşayan ve yazdığı ilk kitap olan 'Zümrüdü Anka' ile tanınan 38 yaşındaki genç yazar Ensar Açıkgözoğlu, uzun süredir mahalledeki vatandaşların da katkılarıyla dükkanında biriktirdiği 5 çuval plastik kapağı Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk'e teslim etti.
Şentürk: "Bu davranışın örnek olmasını istiyorum"
Dernek Başkanı Şentürk ve engelli bireyler tarafından karşılanan Açıkgözoğlu'na, dernek adına teşekkür eden Dernek Başkanı İsmail Şentürk şunları söyledi:
"Bugün burada, Ereğli'de ikamet eden ve kendisi esnaflık yapan Ensar Açıkgözoğlu kardeşimizin bir sosyal sorumluluk anlamında gösterdiği duyarlılık için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kendisi, iş yerinde geri dönüşümle değerlendirdiğimiz kamuoyunda mavi kapak diye bilinen su kapaklarından 5 çuval getirdi. Biz bunları kamuoyunda algılandığı gibi şu kadar adete şu kadar tekerlekli sandalye gibi değil de biz bunları geri dönüşüm firmasına veriyoruz. Kilosu 3 ya da 4 liradan, o parayı alıyoruz. Onlardan biriken parayla da ihtiyaç sahibi olan engellilere tekerlekli sandalye alıyoruz. Ben bu çalışmasın dolayı Ensar kardeşimi tebrik ediyorum, engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu yapmış olduğu davranışın da örnek olmasını istiyorum. Zaten çöpe gidiyor. Çöpe giden mavi kapakların da biriktirilerek derneğimize ulaştırılmasını rica ediyorum.
Tabiri caizse balık tutmayı öğretiyoruz
Biz burada engellilerin toplumda oluşan tüketici algısını kırmaya çalışıyoruz. Derneğe gelen arkadaşlarımıza meslek kazandırmaya çalışıyoruz. Tabiri caizse balık tutmayı öğretiyoruz. Toplumda tüketici olmaktan üretici olmaya geçmek için çaba sarf eden bir dernek burası. Bugüne kadar da 250'ye yakın arkadaşımızın meslek edindirme kursları ile istihdam edilmesini sağladık.
Engelli olmak kişinin tercihi değildir
Toplumdan bize acımalarını değil, imkan tanımalarını istiyoruz. Derneğimize gelip, ne yaptığımızı ne ettiğimizi görmelerini istiyoruz. Çalışmalarımızı görmelerini istiyoruz. Çayımızı içmeye bekliyoruz, çünkü burası ben ya da yönetim kurulu ya da bir şahsa ait değil. Burası vicdan sahibi olan herkese ait bir merkez. Herkesi bekliyoruz. Çay içmeye, çalışmalarımızı yerinde görmeye, gücü yetiyorsa destek vermeye, ihtiyacı varsa destek almaya bekliyoruz. Uzaktan bakmasınlar. Engelli olmak, kişinin tercihi değildir. Kimse sabah evden çıkıp da akşam eve engelli olarak dönmek istemiyor. Kimsenin ne zaman nerede bu hadiseyle karşılaşacağı belli değil, onun için bugün bize sundukları imkanlardan yarın kendileri faydalanmak durumunda kalacaklardır. İmar anlamında Ereğli'de bir takım yetersizlikler var. Zamanla bunların aşılacağına inanıyorum."
Açıkgözoğlu: "Hepimiz birer engelli adayıyız"
Kısa bir açıklama yapan Açıkgözoğlu ise; "Ben bu projede ön tarafta gözüken yüzüm. Arkasında onlarca insanın emeği var. Ben herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız, yardımlarımızı esirgemeyelim." dedi.