4 aday adayı yok sayıldı

Erdem’in ‘zafer’ sözleri tepki çekti

CHP’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayını belirlemek için anket sonrası ön seçime gidecek olmasını; “3 adaylı bir önseçimin burukluğuyla da olsa bu Zonguldak CHP örgütünün ortaya koyduğu irade ve kararlılığın zaferidir” diyen Tahsin Erdem’in sözleri parti içinde tepki çekti.

Anket sonrası ön seçim kararının bir hafta önce alınmasına karşın süreci kendi lehine zafermiş gibi gösterdiği belirtilen Erdem’in diğer 4 adayın ön seçime girmesi  gerektiği yönünde taleplere sessiz kalması dikkat çekti.

Bazı partililerin; “Kimin kime karşı zaferiymiş. 4 aday adayının ön seçim dışı bırakılması Tahsin Erdem için nasıl zafer olabiliyor. Atınç Kayınova, İsmail Eşref, Zeki Günalp, Turgut Aydın’ın yok sayılması nasıl zafer olabilir. Hep ön seçim isteyen Tahsin Erdem’in sözleri karşısında  şaşkınız” sözleri dikkat çekti.

ANTİDEMOKRATİK BİLE DEĞİL

Taraflı tarafsız pek çok partili genel merkezin sadece 3 adaylı bir ön seçimi istemesinin sakandal bir karar olduğunu savunurken ön seçim dışı tutulan aday adaylarından Atınç Kayınova’nın; “Bu yönden antidemokratik bile değil” sözleri gündeme damga vurdu.

TOPLANTIYA KİMLER GELECEK?

Kilimlili anneler doyasıya eğlendi Kilimlili anneler doyasıya eğlendi

Gündeme damga vuran bir diğer olay da 22. Dönem Milletvekili Harun Akın’ın 23 Aralık Cumartesi günü için aday adayı ve partilileri saat 12.00’de CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na davet ederek tüm aday adaylarının ön seçime dahil edilmesi yönündeki talebin genel merkeze iletilmesi çağrısı oldu.

Editör: Şeyma Kaya