Asgari ücret bir insanın en temel ihtiyacı olan yiyecek, giyecek, barınma, ısınma gibi ihtiyaçları için ödenen en düşük ücret. Milyonlar asgari ücrete yapılacak artışı merakla beklerken, komisyon aralık ayı başında toplanacak.

15 bin liranın üzerine çıkması tahmin ediliyor

Komisyon toplantılarında, satın alma gücü paritesi ele alındığı için enflasyon oranındaki artış asgari ücrete yapılacak zamda da belirleyici olacak.

Merkez Bankası'nın yüzde 65 yıl sonu enflasyon tahminine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 38'e yakın olması öngörülüyor. Sabah’ın haberine göre; asgari ücrete 6 aylık enflasyona göre artış yapılırsa net 15 bin 735 lira olacak. 

Konya'da midibüs ve panelvan çarpıştı! 24 yaralı! Konya'da midibüs ve panelvan çarpıştı! 24 yaralı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın "Komisyon'da tercihiniz asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyecek bir kararın çıkması yönünde olacak" sözleri de enflasyonun altında bir artış yapılmayacağına işaret ediyor.

Asgari ücret zammında henüz resmi bir açıklama olmasada, beklenti yüzde 40-50 aralığında olacağı yönünde. Artış enflasyon tahminine göre yüzde 40 olursa 4 bin 560 lira artışla 15 bin 962 liraya, memur maaş artışı dikkate alınırsa yüzde 50 artışla 17 bin 103 liraya çıkacak

Editör: Bekir Ekici