Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yüksek maaşla personel alacak! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yüksek maaşla personel alacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 2 bin işçi için Yenice’ye 100 kişilik kontenjan verilmesi konusunda Zonguldak Yeniceliler Derneği Başkanı Bülent Bağbaşı Z HABER’e konuştu.

Yeniceliler'den TTK açıklaması "Bedelini canımızla ödedik" Yeniceliler'den TTK açıklaması "Bedelini canımızla ödedik"

Geçtiğimiz aylarda TTK’ya işçi alımında Yenice’ye kontenjan verilmeyecek olmasına tepki gösteren Bülent Bağbaşı “Bizler kanı ile canı ile bu toprakların bedelini  ödedik, ödüyoruz gerekirse tekrar öderiz. Ama bu kadar bedel ödeyen bir Yenicenin her alımda bu sorunla karşı karşıya kalması kabul edilebilir bir durum değildir” demişti.

ttk zonguldak madenciler

YÜZDE 10'DA 50 KİŞİ GİRECEKTİ
2 bin işçi alımında 100 kişilik kontenjan verilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bağbaşı Z HABER’e özel açıklamada bulunarak “Daha önce biliyorsunuz Karabük genelinde yüzde 10 kontenjan veriliyordu. 2 bin işçi alımında 200 kişilik bir kontanjan bekleniyordu ama bu kontenjan Karabük genelinde olduğu için 20 kişi 50 kişi Yenice’den ancak girebiliyordu.

YETERLİ DEĞİL AMA TEŞEKKÜR EDERİZ
Yenice kömür için şehitler veren bir bölge, ağır bedeller ödeyen bir bölge. Yenice için 100 kişilik kontenjan verilmesini yeterli bulmuyoruz ama sadece Yenice şeklinde alım olması bizi memnun etti. Bu konuda milletvekillerimize bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz."

Editör: U. G.