2004 – 2014 yılları arasında Çaycuma’da belediye başkanlığı yapan Mithat Gülşen Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (Ak Parti) adaylık teklifi gelirse değerlendirebileceğini ama öncelikle anket yapılması gerektiğini belirtti.

Mithat Gülşen 2024 seçimleri öncesi Z HABER’in “Adaylık teklifi gelirse düşünür müsünüz?” sorusuna “Tabandan böyle bir istek olur, genel merkezimiz de bizi isterse o zaman şapkamızı önümüze koyar düşünürüz. Ama tercihim genç ve istekli bir arkadaşımızın gelmesi. Önce anket yapılmalı. Taban kimi istiyorsa onun üzerine düşünülmesi gerekiyor” dedi.

Gençlere laf anlatamadı! Yaşlı kadın hastanelik oldu! Gençlere laf anlatamadı! Yaşlı kadın hastanelik oldu!

Gülşen ayrıca ailevi nedenlerden dolayı yeniden belediye başkanlığı yapmak istemediğini belirterek “Teklif gelirse ve yukarıdan talimat gelirse bile aileme sorarım, eşime dostuma sorarım. Onlar ile ortak bir karar alırız. Ama bu saatten sonra benim aday olmak gibi bir isteğim arzum yok. Genç bir arkadaşımız belirlenirse biz onun çevresinde toplanırız hepimiz desteğimizi veririz. Tabandaki karşılığımızı o şekilde değerlendiririz. Böyle olması lazım” dedi.

Ak Parti’nin Çaycuma’da seçimi kazanması için de kesinlikle ittifak kurulması gerektiğini belirten Gülşen “Seçimi kazanmak için Ak Parti’nin MHP ile ortaklık kurması ve tek aday çıkartarak MHP’nin oylarını alması lazım. Şimdi bu da yeterli değil. Ak Parti’nin Çaycuma’dan kazanması öyle kolay bir hadise değil. Ak Parti’nin Çaycuma’daki taban oyu yetmeyecek. Soldan da oy getirmesi lazım. Bunun için tabanda sevilen karşılığı olan bir isim belirlenmesi lazım” dedi.

Editör: U. G.