Sarayspor şampiyonaya galibiyetle başladı! Sarayspor şampiyonaya galibiyetle başladı!
Zonguldak Birinci Amatör Lig’den Deplasmanlı Süper Amatör Lig’e yükselme play-off maçında A Grubu’nda Üzülmezspor’u iki maçta da yenerek şampiyon olan Filyos Ateşspor, şampiyonluk  gecesi düzenledi.
Leb-i Derya Resort restaurantta düzenlenen geceye; Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Filyos Ateşspor Kulübü Başkanı Barış Kumbas, eski belediye başkanlarından Hilmi Uzun, Filyos Esnaf Odası Başkanı ve Leb-i Derya Resort sahibi Alpay Özkan, Filyos Ateşspor Kulübü yöneticileri, futbolcular ve çok sayıda taraftar grubu katıldı.
Gece öncesinde bir konuşma yapan Filyos Ateşspor Kulübü Başkanı Barış Kumbas; “Filyos Ateşspor’umuzun şampiyonluk gecesine hepiniz hoşgeldiniz. Her zaman söylemişimdir Filyos Ateşspor bir sivil toplum örgütü, çok kocaman bir ailedir. Arkadaşlarımızın aldığı kupa hepinizin emeğidir. Çok büyük güçlükçe ve zorlukla büyük bir mücadele edindik. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Yaşanan yağmurda hiçbir zaman takımı yalnız bırakmadınız. Yanımızda olan sponsorlarımız vardı. Onlar da bizleri yalnız bırakmadı, onlara teşekkür ediyorum” dedi.
Eski Filyos Belediye Başkanlarından Hilmi Uzun ise, Filyos Ateşspor’un 60 yıllık bir geçmişinin bulunduğu, du dönemlerde takımda hem futbolcu hem de antrenör olarak yer aldığını ifade ederek şampiyonluğu kutladı. Başkan Uzun; “Şimdi Hilmi Hoca bu Filyossporu tam 60 sene önce Filyos gençliğine bağışladı. 60 senedir bir fiil içinde. Futbolcu, antrenör olarak bu sene içerisinde hiç karşılık beklemeden beni burada bilenler ve bilmeyen gençler var. Ben 60 yıl sporun içerisindeyim. Bu süreç içerisinde aynı bugün de bağlılık içerisinde çok mücadeleler vermedik. Hem yok içerisinde verdik. Ama her defasında başarılı olduk. Şampiyon şampiyon olarak hep deplasman gördük. 1 sene Filyos’tan ayrıldım. Çaycuma’da da Çaycuma’yı 3.lig de gördüm. Onun için elde ettiğiniz başarı benim için son derece önemli O günleri hatırlıyor ve gözümün önüne getiriyorum. Yokluk içerisinde mücadele verdiniz. Sonuna kadar savaştınız, şampiyon oldunuz. Ama o yokluk şuan sona erdi. Ben dahil başkanımızın da kırmızı çizgisi budur. Para bol. Biz o yokluk da takımı deplasmanlı liglere çıkardık. Daha iyi yerlere geleceğiz. Çok güzel günler göreceğiz. Bu birlik ve beraberliği asla ama asla bırakmayın. Şimdi Erol başkan var, Erol başkanın arkasında da bizler varız. Onun için yapılamayacak hiçbişey yok” diye konuştu.
Son olarak konuşma yapan Filyos Belediye Başkanı Erol Acar ise; “Bu akşamı bize yaşatan başta kulüp başkanımız Barış Kumbas kardeşim, yönetici arkadaşlar, futbolcular birde burada taraftar gurubu da var. Ben seçimlerden önce kendilerine ‘Roma’yı bile yakarım” dedim. Uzun yıllardan sonra böyle bir program görememiştik. Ben burada görüyorum ki, eski, orta ve yeni herkes konuyu biliyor. Kalplerimiz birleşmiş, ben hepinizi çok seviyorum. Biz birlik ve beraberlik içinde olduktan sonra her yola başvururuz. Hepimiz birleşe birleşe çoğalacağız. İnşallah o günlerde gelir. Güzel günler bizi bekliyor” dedi.
Filyos Ateşspor Kulübü şampiyonluk gecesini gecenin ilerleyen saatlerine kadar orkestra eşliğinde çalınan müziklerle coşkuyla kutladı.
Editör: Şeyma Kaya