Türkiye’nin gündemi haline gelen mafya babası Sedat Peker ile ilgili farklı tartışmalar gündemde. Peker’e daha önce Zonguldakspor’a destek için giden klüp başkanı Süleyman Caner’in twitter hesabında  Sedat Peker ile çekilen fotoğrafı dururken kendisi ile birlikte bu ziyarete katılan Muammer Toprak ve Sinan Toprak Peker ile olan fotoğrafları sildi.

Aynı zamanda Fikri Asım Derneği Başkanı olan Sinan Toprak’ın dayısı aracılığıyla Dr. Ömer Selim Alan’ı Zonguldak Belediye Başkan adayı gösterilmesi için talepte bulunduğu iddia edilmişti. Başkan Alan ise Peker ile görüştüğü iddialarını yalanlamış ancak bazı sorular halen yanıtlanamamıştı.

Sedat Peker’in son videosu sonrası kardeşi Atilla Peker’in gözaltına alınmasının ardından  İzmir Barosu da Peker ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  eski bakan Mehmet Ağar, milletvekili oğlu Tolga Ağar  ve kokain ticareti ile anılan Erkam Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Peker’in Beykoz’da ki villasına Zonguldak’tan giden pek çok isim olmakla birlikte firar ettiği dönemde Karabağ’da görüşen bir başka isim ise Erim Zeki Berberoğlu. Peker, Berberoğlu için videolu doğum günü mesajı göndermişti.