Zonguldak merkez, Ereğli, Alaplı ve Çaycuma’da görülen mutasyonlu virüs teşhisi konulanların sayısı 16’ya ulaştı. 4 kişiyle ilgili sonuçlar ise bekleniyor. Bu kişilerle temaslı olduğu tespit edilen çok sayıda kişi izlemeye alınmış durumda.
Zonguldak’ta birkaç gün içinde bu kadar mutasyonlu vaka görülmesinin iki nedeni var. Birincisi Ankara, İstanbul ve Bursa gibi şehirlerle olan insan trafiği, ikincisi ise aile içi temaslar. 
Önümüzdeki günlerde yeni mutasyonlu virüs vakalarının görülmesine kesin gözüyle bakılırken sayıların kontrol altında tutulabilmesi için mücadele edilecek. 
20 Şubat itibariyle Zonguldak’ta günlük kovıd 19 vaka sayıları 50 barajında ve bu sayının düşürülmesi amaçlanıyor.
Yoğun bir filyasyon mücadelesinin başarıyla sürdüğü Zonguldak’ta mutasyon virüs vakalarının artması durumunda Zonguldak ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Vali Mustafa Tutulmaz ve İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner de gelişmeleri sürekli takip ederken etkin mücadele için kamuoyundan daha fazla duyarlılık bekleniyor.
Özellikle mutasyonlu virüs vakaları açısından önümüzdeki günler daha riskli. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte nüfus hareketliliğinin daha fazla olması beklenen merkez ve ilçelerde vatandaş ve esnafın çok daha dikkatli olması gerekiyor. Aksi taktirde yapılan her ihmal mutasyonlu vaka sayısının artmasına neden olabilecek.

Editör: TE Bilişim