İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 69 Ambarları bölgesinde yapacağı 40 Milyon liralık yatırım Mimarlar Odası’nın itirazları sonucu mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme de itirazı haklı bularak yatırımı iptal etti.
Mimarlar Odası, 69 Ambarları bölgesinde yapılacak Halk Eğitim Müdürlüğü Bilim Sanat Merkezi ve Rehberlik Araştırma merkezi binalarının yapımına, diğer binalardan 3,5 metre yüksek olduğu gerekçesiyle, itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme ise, itirazları haklı buldu.
Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bölgedeki diğer muhtarlarla birlikte Mimarlar Odası’nı eleştirerek, “Mimarlar Odası Zonguldak Şubesi sizlere yazıklar olsun. Şehrimiz için çok gerekli olan 69 ambarları bölgesine yapılacak olan Milli Egitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Müdürlüğü Bilim Sanat Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin yapımına itiraz edip durdurduğunuz için bölge muhtarları olarak sizleri kınıyoruz. Bu şehirde bir sürü kaçak yapı varken eğitime sekte vurduğunuz için. Bu şehre bu okulların yapılması için 40 milyon TL para gelmiş sonra şehre yatırım yok. Bu halk sizleri de unutmayacak.” Dedi.

Editör: TE Bilişim