Zonguldak Fatih Halk Eğitimi Merkezi  destekleri ile Karaelmas Dostlar Korosu Anadolu’ nun her yöresinden söylenen birbirinden güzel türkülerle adeta Zonguldaklılara türkü şöleni sunarak izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Karaelmas dostlar korusunun ilk tohumlarını Yayla Ortaokulunda   atılmış olup, Türkiye’ nin ilk veli korosu olarak faaliyete geçip,  beşinci yılında dostlar korusuna dönüşmüştü.  Dün akşam Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunda düzenlenen türkü gecesinde Koro Şefi Şadiye Cırık nezaretinde  Anadolu ‘nun her yöresinden birbirinden güzel türkülerini büyük bir coşku ile dinleyen halkta eşlik ederek adeta unutulmaz bir gece yaşattılar.

Düzenlenen türkü gecesinde Müzik Öğretmeni ve aynı zamanda Koro Şefi olan Şadiye Cırık, “ Niye çattın kaşlarını “ türküsünü söyleyerek büyük bir alkış topladı ve ardın Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü aynı zamanda koro solisti Veli Köktürk’te sahne alarak  “ Ağlama gözlerim Mevla kerimdir “ türküsünü sazıyla eşlik ederek büyük bir beğeni topladı.

Gecenin sonlarına doğru birbirinden güzel söylenen  türkülere eşlik eden kadınlar oturdukları koltuklardan kalkarak sahne önünde halay çekerek doyasıya eğlendiler. Güzel bir organizasyon altında düzenlenen gecenin sonunda programı eşi ile izlemeye gelen Vali Mustafa Tutulmaz yapmış olduğu kısa bir konuşma ile özetle şunları söyledi. “ Çok güzel ve coşkulu  bir gece oldu, bunun tekrarını inşallah en kısa zamanda tekrar bekliyoruz bu programın düzenlenmesinde  emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum “ dedi.  Daha sonra Vali Mustafa  Tutulmaz Koro Şefi Şadiye Cırak’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.  

Editör: TE Bilişim