Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi’nde Somali’nin ilk işitme tarama merkezi faaliyete geçti. Türkiye’nin Somali Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise Somali’de ilk olan işitme tarama merkezinin yeni doğan bebek ve çocuklarda işitme kaybı testi için kullanılacağı belirtildi. 
Merkezin açılışına Somali Sağlık Bakanı Fowzia Abikar Nur ve Mogadişu Büyükelçi Mehmet Yılmaz katıldı. Açılışı yapılan merkezde modern ekipmanların kullanılacağı belirtildi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 2015 yılında Somali’de hizmete geçen Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Afrika’nın en büyük hastanelerinden biri olarak biliniyor. Hastane Somali’de asistan doktor eğitimi veren tek hastane olarak hizmet sağlıyor. Hastanede açılan işitme tarama merkezi ise 4 bin dolar olan tedavi masraflarını Somali vatandaşları için 620 dolara düşürmüş durumda. 
Projenin hazırlanmasında ve açılışı yapılan merkezin başında ise Zonguldaklı KBB Uzmanı Abuzer Kaylan ve ekibi bulunuyor. 
Somali’ye gitmeden önce Abuzer Kaylan, 2001 ile 2011 yılları arasında Zonguldak’ta KBB Uzmanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Somali ile Türkiye arasında bulunan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı’nı da AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar yapıyor.