Ahiliğin başkenti Kırşehir'de, 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında açılan çarşıda Anadolu'nun yöresel lezzetleri sergilenmesi sona erdi.

Ahilik kutlamalarına Zonguldak İlini temsilen katılan Aynur Abla’nın getirdiği manda yoğurdu, peyniri , sucuğu, kavurması, tereyağı ve diğer ürünler büyük beğeni aldı.

Zonguldak Esnaf Odaları Birlik başkanı Muharrem Çoşkun ve Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir Kırşehir'de Zonguldak standında Kırşehirlilerle buluştu.  

Bu etkinliklere Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ile Bartın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sinan Amasralı da katıldı.

Aynur Abla “Kırşehir'de Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil ettik. Destekleri için Sayın Çoşkun’a ve Kandemir başkanlarımıza teşekkürler. Zonguldak ilinin farkındalığını Orta Anadolu’da 81 ilin katıldığı Ahilik gibi önemli bir buluşmada gösterdik. Bunun için mutluyuz gururluyuz.

Zonguldak adını Türkiye'nin her yerinde fuar, çalıştay, toplantı, etkinlik, seminer demedik  her yere taşıdık, temsil ettik. Artık devletin ilgili kurumları ve bizim rehberlik ve öncülük yaptığımız sektöre giren insanlarımızda Alaplı ve Gerede den dışarı çıkmaya başladılar. Bu farkındalığı başarmak için çok emek ve çaba verdik, bunu başarmanın mutluluğu bize yetiyor. Artık her kesim bir bir bu işe sarılmaya başladılar. Zonguldak’ın taş topraktan ibaret olmadığını geç de olsa artık gördüler” dedi.