Zonguldak’ın en gözde plajlarından olan Kapuz Plajı’nda Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan güzelleştirme çabaları ve düzenlemeler, plajın Kelaynak kuşları gibi kel kalmasına neden oldu. 
Çocuk parkının bulunduğu yerde bilinçsizce yapılan çalışmalar demiryolu hattının altının boşalmasına neden olmuş ve Zonguldak büyük bir faciadan son anda kurtulmuştu.
Plaj ile demiryolu arasında ortadan kaldırılan yeşil dokunun yerine şimdilerde taş bloklar bulunuyor.
Plaj tesislerinin daha modern bir hale getirmek için başlatılan çalışmalar çerçevesinde bölgenin daha fazla zarar görmesinden endişe ediliyor.
Çevresinde dev beton bloklar dikilen plajla ilgili olarak çevre sakinleri de tepkili.
Kapuz Plajı’nı cezaevine benzeten Kapuz sakinleri; “Çalışmalar önemli. Burada mutlaka bir iyileştirme olması gerekiyordu. Zonguldak Belediyemiz ve başkanımız da buraya el attılar. Sağolsunlar. Ancak plansızca yapılan çalışmalar nedeniyle plajımız Keleynak’a döndü. Dikilen yüksek duvarlarla cezaevine döndü. Türkiye’nin neresinde böyle beton duvarlarla  çevrilmiş plaj var. Plajın ruhuna aykırı bir durum. Tren yolu ile plaj arasında kalan kısmın nasıl yeşillendirileceğini merak ediyoruz. Burada çalışma yapılırken demiryolunun çökebileceğini söyledik. Dinlemediler. Sonra raylar çöktü. Zonguldak Belediyesi burada kaç yapayım derken göz çıkardı. Bu çalışmalar mutlaka önemli. Teşekkür ediyoruz ama böyle bir çirkinlik olmamalıydı” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim