Başkent Elektrik’in hizmet verdiği Zonguldak ile birlikte Bartın, Karabük ve Kastamonu’da 2020 kışında yaşanan elektrik kesintileri büyük mağduriyetlere neden oldu. Bölgedeki enerji nakil hatlarının güncel buz yükü hesaplamalarına göre revize edilmesi gündeme geldi ancak bunun mali sonuçlarının ise çok büyük olduğu biliniyor.

SERT KIŞ BEKLENİYOR
Meteoroloji uzmanları bölgede geçen yıla benzer kış şartlarının oluşacağını öngörüyor. Bu durum aynı sorunların ne oranda yaşanıp yaşanmayacağı sorularını akla getiriyor. İl, ilçe merkezilerinde sık sık yaşanan plansız kesintilerin ötesinde kurumun eski deneyimli ekiplerinin bulunmaması da bir handikap olarak karşımıza çıkmıştı. Bu konuda kurumun nasıl bir çalışma yaptığı ise tam olarak bilinmiyor.

BİR HAFTA ELEKTRİKSİZ KALAN YERLER OLDU
2020 yılı başlarında yaşanan kar yağışı ile birlikte  yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların, esnafın mağdur olmasına neden olmuş, bir haftayı bulan kesintiler Ankara ve diğer bölgelerden gelen takviye ekiplerin çabasıyla giderilebilmişti. Başkent Elektrik ise peş peşe yaşanan kesintiler sonrasında kamuoyundan özür dilemişti.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR
Geçen kıştan bu yana alt yapı düzeltildi mi?
Yoksa bu sene de benzer sorunlar ve mağduriyetler yaşanacak mı?
Yaşanması muhtemel benzer durumlara karşı kamuoyunun bilgilendirilmesini bekliyoruz.

SİYASETÇİLER MERAK EDİYOR MU?
2020 başında yaşanan sorunların yeniden yaşanmaması için Başkent Elektrik ile birlikte bölge siyasetçilerine, bürokratlarına, belediye başkanlarına da görev düşüyor.
Milletvekillerimiz ve Zonguldak Valiliği bu konuda Başkent Elektrik ile görüştü mü?
Sorunların çözüm odağında birlikte hareket edilebildi mi?
Başkent Elektrik hatları yeni buz yükü hesaplamasına göre değiştiremediyse hangi tedbirleri aldı?

Editör: TE Bilişim