Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO), Zorlu Enerji ile Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulum Sözleşmesi imzaladı. Oda hizmet binası otoparkına aynı anda iki aracın şarj edilebileceği bir şarj istasyonu kurulacak.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, “ Malum olduğu üzere Avrupa Yeşil Mutabakatı yakın bir gelecekte tüm ülkeleri ve tabi ki ülkemizi de köklü bir şekilde etkileyecek. İş modelleri değişiyor. Her alanda karbon ayak izinin azaltılması, mümkünse sıfırlanmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Ülkemiz de 2021 yılında Paris İklim Anlaşmasını Mecliste onaylayarak yeşil mutabakatı odağına almıştır. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de gerçekleştirmekte olduğumuz tüm projelerde (OSB, Sanayi Sitesi, İş Merkezi vb.) yeşil mutabakat vizyonuna uygun hareket ediyoruz. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile çalıştaylar yaparak mevcut reel sektörlerimizi özellikle demir-çelik sektörlerini yeşil mutabakata hazır hale getirmeyi; bu süreçten kazançlı çıkmayı hedefliyoruz.

Yeşil mutabakat vizyonumuz ile ilgili olarak farkındalık oluşturmak, yeşil mutabakata üyelerimizin dikkatini çekmek amacıyla yönetim olarak Odamız da ‘’Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulması’’ yönünde karar aldık. Ülkemizin bu alanda önder şirketlerinden biri olan Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ile sözleşme imzalayarak bu hedefimizi gerçekleştiriyoruz. Odamız hizmet binası otoparkına aynı anda iki aracın şarj edilebileceği bir şarj istasyonu kuruyoruz. Üyelerimiz diledikleri zaman bu hizmetimizden istifade edebilecek’’ dedi.

Editör: TE Bilişim