Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol çarşı merkezinde denetim yaptı.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol çay ocakları, lokantalar, pastaneler ve toplu ulaşım araçlarında denetim yaptı. Esnafları ve vatandaşları sık sık uyaran Vali Tutulmaz, işin sıkı tutulması gerektiğini hatırlattı.

Vali Tutulmaz yaptığı denetimler sırasında, Zonguldak’ın haftalık vaka sıralamasında kırkıncı sırada olduğunu belirtti.

Tutulmaz haftalık ortalamanın 75 olduğunu 100 olursa kırmızı olacağını 50 olursa da sarı olacağını belirterek tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

“İlimizin durumu ülkemizin ortalamasında. Kırkıncı sıradayız, tam ortadayız. Bizim amacımız bu sayıyı ilk onlara ilk beşlere düşürebilmektir. Mavi riskli gruba geçebilmektir.  Şuanda yükseliş her yerde devam ediyor. Bizde de yüzde onluk bir artış var. Bu durumu durağan hale getirebileceğimizi biliyorum. Son üç gündür durağanlaştı. İnşallah bu durağanlık devam eder.

Şuanda haftalık vaka ortalamamız 75. Haftalık 100 vaka ortalaması yani kırmızı grup olmamıza 20 var. Ama haftalık 50 vaka ortalamasının yani sarı riskli grup için de 25 sayımız var.

Şuanda bizim denetim yaptığımız yerlerde kurallara uyulduğunu gözlemledik.  Ama bizimde denetim yapabildiğimiz yerinde bir sınırlılığı var. Ama bulaşlar genellikle aile içi bulaşlardan kaynaklı. Ve komşu gezmelerinden kaynaklı.”

Editör: TE Bilişim