Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. 27. ve 72. Maddeleri gereği 02 Haziran 2021 tarihinde İçişleri Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı. Toplandı sonrası aşağıdaki kararlar alındı.
“Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında uygulanacak tedbirleri belirleyen İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 01.06.2021 tarih ve 32 nolu Kararı ile 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren sinema salonlarının da tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan pazar günleri hariç haftanın diğer günlerinde 07.00­21.00 saatleri arasında %50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması kaydıyla faaliyet gösterebilecekleri hükme bağlanmıştır.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda sinema salonlarının faaliyetlerine dair kısıtlamanın bir müddet daha devam etmesine yönelik alınan talepler ile salgınla mücadele tedbirlerinde devamlılığının sağlanması hususu göz önünde bulundurularak  ilimiz genelinde geçerli olmak üzere sinema salonlarının faaliyetlerine 01 Temmuz 2021 tarihine kadar ara verilmesine,

Alınan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenlere Kabahatlar Kanununun 32. Maddesine göre 427 TL (Dörtyüzyirmiyedi Türk Lirası) idari para cezası verilmesine, bu cezaya emir veren Vali veya Kaymakamlar tarafından karar verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”