-ÖZEL HABER-

EPDK’nın termik santrallere getirdiği yerli kömür alımında alt ve üst limit uygulaması ve asgari ücrete bir zam daha gelmesi ile rödevanslı saha sahiplerini daha zor günler bekliyor.

Bilindiği üzere EPDK’nın düzenlemesi ile yerli kömür yerine ithal kömüre teşvik edilen termik santraller Zonguldak havzası başta olmak üzere rödevanslı sahalardan kömür alımını durdurmuştu. Bu darbenin üzerine geleceğe yönelik plan yapamadıklarını belirten Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz asgari ücrete açıklanan zamla birlikte maden ocaklarının küçülmek zorunda olduğunu ifade etti.

Alaattin Kurnaz Z HABER’e yaptığı açıklamada;
“TSO Başkanımız Metin Demir ve milletvekillerimiz Enerji Bakanlığında görüşme yaptılar. Zonguldak havzasının EPDK’nın kararının dışında tutulmasına yönelik çalışma yapıyorlar ama ben bir şey çıkacağını sanmıyorum. Bir de üzerine asgari ücrete zam yapıldı. Biliyorsunuz yeraltı işçisine biz çift asgari ücret ödüyoruz. Rödevans bedelleri zaten yüksek bu şekilde biz bu yükün altından kalkamayız. Başta küçülmeye gideceğiz. Üretimi azaltacağız. Satamayacağımız kömürü neden üretelim? Bir sorun çözülmeden başka bir yük biniyor sırtımıza. Duruma göre üretim durdurma ya da tamamen kapanma söz konusu olabilir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Bakanlığın kararını bekliyoruz” dedi

Editör: TE Bilişim