DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin Zonguldak’ta ekmek dolmuş ve simit fiyatlarına gelen zamlar sonrası açıklamada bulundu.

Metin açıklamasında 5 TL’ye ekmek almakta zorlanan vatandaşlar için halk ekmek veya askıda ekmek uygulamasının hayata geçmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bugünlerde Zonguldak’ta ekmek, dolmuş ve simit fiyatlarının zamlandığını öğrenerek güne başlıyoruz. Ne yazık ki ülkemizin içerisinde olduğu ekonomik buhran, esnaflarımızı fiyatlarda artışa mecbur etmektedir.

Vahim tablonun farkında olmakla beraber, şu soruların cevabını gerçekten merak ediyorum;
1. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini söyleyen Sn. Belediye başkanı yanı başındaki, Karabük’teki halk ekmek örneğini hayata geçirmek için ne olmasını beklemektedir?

2. 3 senede halk otobüslerini çalıştırmayı beceremeyen bir belediye başkanı olarak halk ekmek sistemini hayata geçirmek için kaç dönem daha yönetici vasfını taşımanız gerekiyor?

3. Yanı başımızda ekmek 3 TL'ye satılırken güzide şehrimizde ekmeğin 5 lira olmasından hiç üzüntü duymuyor musunuz?

Birkaç yıl önce ellerinde ekmeklerle iktidarın küçük ortağı temsilcileri ‘’askıda ekmek’’ kampanyası yapmışlardı. Buradan seslenmek istiyorum. Madenci anıtına da bir askı yapın. Oraya da İktidar ortağınızla birlikte ‘’Sevgili hemşehrilerimiz biz size bir bardak çayla bir simidi çok görüyoruz. Bizim ve iktidarın peşinden nasıl gideceksiniz’’ yazısını ekleyin.

Sevgili Hemşehrilerim;

Merak etmeyin! DEVA  iktidarında tanzim kuyruklarına, ekmek kuyruklarına, simit kuyruklarına, yakıt kuyruklarına ihtiyaç duyulmayacak! İnsanca yaşamın, hukuk sisteminin herkese eşit yaklaştığı ve bu adam kayırmacılığın son bulduğu bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz! Zonguldak sadece emeklinin değil, Emekçinin başkenti olduğu altın yıllarına tekrar kavuşacak!”

Editör: TE Bilişim