Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'düşük faizli konut kredisi' uygulamasını  duyurmasının ardından, bazı ev fiyatları artışa geçti. Zonguldak’ta emlak firması sahibi, satışa sunulan evlerin sahiplerinin fiyat artırımı konusunda kendilerini aradığını söyledi.

Konut fiyatları yapılan araştırmalara göre, geçen yıla oranla yüzde 120 artış gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen toplantının ardından konut finansmanında hazırlanan paketin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından konut fiyatları hareketlendi.

EV SAHİPLERİ EMLAKÇILARI ARIYOR
Zonguldak’ta emlakçılık firması sahibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından konutlarını satan ev sahiplerinin kendisine ulaşarak fiyat artırımı yapmak istediğini söylediğini anlattı. Meslektaşlarının da satışa sundukları evlerin sahipleri tarafından fiyat artırımı konusunda arandığını anlatan emlak firması sahibi, fiyatların sabit tutularak satışların attırılması gerektiğini ifade etti.

PİYASA HAREKETLENİR
Faiz indirimiyle piyasanın hareketlenebileceğini anlatan emlak firması sahibi, “İnsanlar böyle bir karar bekliyordu. Karar piyasayı hareketlendirir mi? Evet. Ancak bunun satış oranına ne kadar yansıyacağını biraz daha bekleyip göreceğiz. Evlerin fiyatları sabit kalırsa satışlar da artar. Zaten insanlara fiyatlar yüksek geliyordu. O nedenle ben evlerin fiyatlarının artması gerektiğini düşünmüyorum.” dedi.

ZONGULDAK’TA 4 MİLYONA VİLLA, 3 MİLYONA DAİRE
Zonguldak’ta satışta olan en yüksek fiyatlı villa 4 milyon 150 bin lira fiyatla Ereğli’de bulunuyor. Zonguldak’ta ise en yüksek fiyatlı ev 3 milyonluk fiyatıyla  4+1 dubleks ev ile Kozlu ilçesinde bulunuyor. Pandemiyle birlikte kırsal kesimdeki villa ve bahçeli evlerin fiyatlarında artış dikkat çekiyor. Ancak evlerin yüksek fiyatları nedeniyle satılmadığı görülüyor. Sıfır 3+1 dairelerin ortalama fiyatları 800 bin TL ile 1 milyon TL arasında değiştiği gözlenirken 2+1 dairelerin fiyatları ise 500 bin TL’den başlayıp 1 milyon TL’ye kadar çıkıyor.

KİRALARDA DA ARTIŞ OLUR MU?
Zonguldak’ta ev fiyatlarının artması durumunda buna paralel olarak kira fiyatlarının da artabileceği ifade ediliyor. Zaten yüksek olan ev kiraları, kiracıları zor duruma düşürürken yeni bir artışın büyük tepki çekebileceği ifade ediliyor.