Artan maliyetlerle başa çıkmakta zorlanan fırıncılar ekmeğe zam taleplerini iletmişlerdi. Zonguldak’ta ekmek gramajı düşürülerek zam yapılacağı ifade edildi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği komisyonu, ekmek fiyatını görüşmek için bugün toplandı. Z HABER’den Ali Sencer Arslan’a konuşan Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ekmeğe gelmesini planladıkları zam miktarını açıkladı.

Ekmeğin Gramı Düşürüldü

Komisyonun aldığı kararda 220 gramı 2 TL olan 1 somun ekmeğin gramajı 200 grama düşürüleceği  yine 2 TL’den satılacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Zonguldak’ın diğer ilçelerinin komisyonlarının da toplanacağını belirten Coşkun, yapılan zammın diğer ilçelerde de aynı oranda olacağını ifade etti. 1 somun ekmek 20 gram küçülürken fiyatı aynı kalacak. Alınan zam kararının önümüzdeki günlerde uygulanması bekleniyor.

Fırıncıların mağdur olmamasını amaçladıklarını belirten Muharrem Coşkun, “Fırıncıları memnun edecek fiyatta zam yapmak mümkün değil. Ancak en azından artan maliyetlerle başa çıkmakta zorlanan fırıncıların, bu artan maliyetleri ceplerinden karşılamamasını amaçlayan bir zam yapıldı.” dedi.