Zonguldak’ta sektörel çeşitliliğin sağlanması ve potansiyel yeni yatırım alanlarının belirlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak Turizm Platformu işbirliği ile Zonguldak’ta sağlık turizmi yatırımlarının gelişmesine yönelik '' Zonguldak Sağlık Turizmi '' toplantısı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıya; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Yazıcı Çözüm Ortaklığı Danışman firma yetkilisi Kadir Yazıcı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Turizm Platformu üyeleri ile Başkanı Muhammet Murat Cüntay, TÜRSAB İl Temsilcisi Vahdettin Velioğlu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yetkilileri , İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi temsilcileri ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Sağlık Sektöründe ve Turizm Sektöründe faaliyet gösteren üyeleri katılım sağladı.

Toplantıda; Zonguldak’ta Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulumuna ilişkin sunum yapıldı ve istişarelerde bulunuldu. Yurtdışından gelecek olan yaşlı insanlara verilecek hizmetler ile sağlık turizmine konu olan estetik, güzellik, anti – aging, peeling, mezoterapi, lazer tedavi, detoks gibi hizmetler ve yatırım sürecinde yararlanılabilecek destekler hakkında da katılımcılar bilgilendirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; “İlimizde sektörel çeşitliliğin sağlanması ve potansiyel yatırım alanlarının öne çıkarılmasına yönelik çalışmalarımızdan biri de Sağlık Turizmi. Bu alanda da İlimizde önemli bir alt yapı, yetişmiş insan gücü ve kurumsal işletmeler var. Toplantımızda da bunu gördük. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak Turizm Platformu ile birlikte çalışarak yaratacağımız sinerji ile bu alanda da ilimizi hak ettiği noktaya taşıyacağız “ dedi.

Editör: TE Bilişim