Zonguldak Tarih Editörü Hayati Yılmaz Zonguldak Sahilinin İstanbul Eminönü gibi balık ekmek satan tekneler ile çok daha güzel olabileceğini yazdı.

Hayati Yılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yeni yapılan Zonguldak liman Projesi içine, Eminönü balıkçıları gibi sandaldan balık ekmek satan tekneler yerleştirilseydi, ne güzel olmaz mıydı ?

Bildim bileli Zonguldak limanda sandalcılar cirit atardı. Limana yanaştırdıkları sandallarından torba torba hamsi satarlardı.

2018 yılında Zonguldak eski Valisi Ahmet Çınar'ın aldığı bir karar ile sandalcılar limandan çıkartıldı ve çekekler yıkıldı.

Limanlar sandalsız, sandallar limansız olamaz.

Eğer bu zamana kadar doğru bir süreç yaşansaydı, bugün Zonguldak Limanı‘nda Eminönü balıkçıları gibi denizden balık ekmek satışı yaparlardı. Bundan belediye de iyi para kazanırdı.

Hatta bu tekneler bu yöreye ait sitilde yapılan teknelerden oluşabilirdi. Zonguldak ve çevresi tarihte, kendine has özeliği olan tekneleri ile meşhurdur.

Hem teknelerimiz tanıtılır, hem turistik görüntü kazanır, hatta bu tekneler liman içi, liman dışı turlar bile düzenleyebilirdi.

Böylelikle proje sevimsizlikten kurtula bilirdi.

Yeni Zonguldak Rıhtımı çok sevimsiz, kuru kuru bir şey olmadı mı ?"

Editör: TE Bilişim