Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 33 ilin Emniyet Müdürü değişti. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı Isparta Emniyet Müdürlüğüne atanırken Giresun İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ise Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Aktaş’ın kısa süre içerisinde yeni görevine başlaması bekleniyor. oldu.

Fahri Aktaş Kimdir?

1968 İzmir doğumlu olan Fahri Aktaş, 1987 yılında Polis Koleji’nden, 1991 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. Sırasıyla Adana, Van, Erzurum, Şırnak illerinde değişik rütbelerde TEM, İstihbarat, KOM, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, PMYO Öğretmen Emniyet Müdürü görevlerinde bulundu. Askerliğini 1994-1996 yılları arasında Kayseri 1. Komando Tugayı Şırnak Cudi üs bölgelerinde Asteğmen rütbesinde tamamladı.
2005-2006 Mersin Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme (MBA) alanında Yüksek Lisans Eğitimi yaptı. BM Polis Barışgücünde (UNPOL), Haiti (MİNUSTAH) ve Fildişi Sahili (ONUCİ) ülkelerinde yurtdışı görevler almış, Güney Kore ile Almanya’da resmi toplantı ve temaslarda bulundu.
2015 yılında Adana İlinde “TEM, Güvenlik ve Çevik Kuvvet” birimlerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı iken, EGM Yüksek Değerlendirme Kurulu Kararı ile 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etti. Polis Başmüfettişi olarak Özel Güvenlik Denetleme Adana Bölge Başkanı görevinden 19.08.2017 tarihli Kararname hükmü gereği Giresun İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 24.08.2017 tarihinde göreve başladı.
Anasınıfı Öğretmeni Nuray AKTAŞ ile evli olup Yasemin ve Meryem isimli 2 kız babası. İyi derecede Fransızca bilmektedir.

Editör: TE Bilişim