Meteoroloji'den alınan son tahminlere göre yurdun büyük bir bölümü yağışlı olacak. Yağışların önümüzdeki günlerde de etkili olması beklenirken, İstanbul'da çarşamba ve perşembe günlerinde karla karışık yağmur öngörülüyor. Yetkililer kuvvetli yağışla ve rüzgarla birlikte oluşabilecek olan ani sel, yıldırım, dolu ve hortum hadiseleri için vatandaşlara uyarıda bulundu. Öte yandan 25 il için sarı kodlu uyarı verilirken, 23 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı.

SEL VE HORTUM UYARISI

Ani sel, yıldırım, yerel dolu, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

RÜZGARIN HIZI SAATTE 60 KİLOMETREYE KADAR ÇIKACAK

Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Yetkililer, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

25 İL İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ

Öte yandan; Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Kırşehir, Muğla, Sinop, Tokat, Zonguldak, Kırıkkale, Karabük, Amasya, Antalya, Aydın, Burdur, Çorum, Edirne, İzmir, Kayseri, Ordu, Samsun, Sivas, Yozgat, Bartın ve Düzce için sarı kodlu uyarı verildi.