Geçtiğimiz haziran ayında meydana gelen sel felaketinde Zonguldak’ta çok sayıda tarım arazisi zarar gördü. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci,  aşırı yağışlar sonucu sel ve taşkının yaşandığı Zonguldak Çaycuma Saltukova beldesinde  incelemelerde bulundu.

SELİN NEDEN OLDUĞU ZARARI DEVLET KARŞILAYACAK!

Kirişci, sel bölgesini dolaştıklarını ve durumu yerinde gördüklerini belirterek devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu, sular çekildikten sonra gerekli tespitlerin yapılacağını ve yaraların sarılacağını ifade etmişti.

5 MİLYON TL ÖDENEK GÖNDERİLDİ.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu tarım arazilerinin zararlarının karşılanması için 5 milyon TL ödenek gönderildiğini açıkladı. Çolakoğlu yaptığı açıklamasında:

“İlimiz genelinde 26-28 Haziran 2022 tarihleri arasında meydana gelen aşırı yağış, sel, taşkın ve heyelan afetleri nedeniyle oluşan tarım zararlarının karşılanmasında kullanılmak üzere 5.000.000.TL ödenek gönderilmiştir.

Bizlere desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı bir borç bilir, bölgemiz ve Zonguldaklı hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunarım.” İfadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim