-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ta Türk Kızılay’ı Şube Başkanlığında yaşanan olaylar nedeni ile Hüseyin Can genel sekreterlik görevinden alındı.
Bilindiği üzere Murat Kanlı’nın göreve geldiği Kızılay kongresi öncesi Murat Uzun’un Kızılay Genel Merkezi’ne önerdiği Serap Elibol ve yönetimi tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinden destek görmüş, yönetim Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can tarafından Ankara’ya çağrılmış, ‘arkanızdayız’ denilerek atamaları yapılmıştı.
Sonrasında Zonguldak gündemi uzun süre bu atamayı konuşmuş ve konu hakkında da bir çok polemik yaşanmıştı.

ZONGULDAK’I KARIŞTIRDI GÖREVDEN ALINDI!
Yaşanan tartışmalar nedeni ile Murat Uzun bir basın toplantısı yaparak, Zonguldak’ın adeta birbirine düşürüldüğünü, bu sürecin sorumlusunun Türk Kızılay’ı Genel Merkez Genel Sekreteri Hüseyin Can olduğunu, tüm Zonguldak’ın benimsediği, atanmış bir yönetime sürekli müdahalede bulunularak kaos yaratıldığı, atadığı yönetimin arkasında durmayarak Türk Kızılay’ı Genel Merkezine duyulan güveni sarstığını ifade etmiş ve sert bir şekilde eleştirmişti.
Türk Kızılay Genel Merkezi Murat Uzun’un açıklamaları sonrası Genel Kurulunu yapan Türk Kızılay’ında Hüseyin Can genel sekreterlik görevinden alındı.

MURAT UZUN’UN AÇIKLAMASI GENEL MERKEZİ ETKİLEDİ!
Hüseyin Can Genel Merkezde yönetim kurulu üyeliğinden denetim kuruluna kaydırıldı. Genel Sekreterlik görevine ise Adana Şube Başkanlığı yapan, önceki dönem yönetim kurulu üyesi, Ramazan Saygılı’nın getirildiği öğrenildi.
Bu değişimde Zonguldak’ta yaşanan olayların ve Murat Uzun’un yaptığı açıklamalar olduğu düşünülüyor.