"Türkiye'de en güvendiğiniz kurum hangisi?'' sorusuna en yüksek cevap çarpıcı oldu. İlk sırada "hiçbirine güvenmiyorum" diyenler yüzde 33.6 oranıyla yer aldı. İkinci sıra ise 15.2 ile TSK'nın oldu.

ASAL Araştırma ve Danışma Şirketi'nin 3-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de  yaptığı araştırmada, katılımcılara ''Türkiye'de en güvendiğiniz kurum hangisidir?'' sorusu yöneltildi.

Araştırmada, "Hiçbir kuruma güvenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 33,6'yla öne çıktı.

TSK İLK SIRADA

Araştırmaya katılanların yüzde 15.2'si Türkiye'nin en güvenilir kurumunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olduğunu ifade etti.

İkinci sırada yüzde 11.4 ile Cumhurbaşkanlığı'nın yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 9.0 ile Güvenlik Güçleri, dördüncü sırada yüzde 6.7 ile sağlık kurumları, beşinci sırada yüzde 4.8 ile yargı kurumları, altıncı sırada yüzde 2.3 ile siyasi partiler yer aldı.

EN AZ GÜVENİLEN KURUM DİYANET

Türkiye'nin en güvenilir kurum sıralamasında yedinci sırada yüzde 1.5 oranla medya yer alırken, onu yüzde 1.2 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve yüzde 1.0 ile Diyanet izledi.