İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Ereğli-Devrek yolunda incelemede bulunmasının ardından İl Başkanı Zeki Tosun’un yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Erkmen AK Partililerin geciken hizmetler için Zonguldaklılardan özür dilemesi gerektiğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“Yerel Gazetelere baktığımızda İktidar Partisi yetkililerinin yapımı devam eden Zonguldak Devlet Hastanesi ve Ereğli-Devrek karayolu ile ilgili beyanlarını görüyoruz.

Tabi ki insanımıza hizmet edecek olan bu yatırımlar önemlidir. Yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki basında sık sık (bitti, bitiyor, %99’u bitti) gibi beyanatlar veriliyor. Yapımı devam eden Zonguldak Devlet hastanesinin bitme aşamasına geldiğini ama bir türlü %1’lik kısmın bitirilemediğini aylardır duyuyoruz. İnsan, ne bitmez %1’miş diye düşünüyor. Ancak asıl konunun bitirilme değil, seçim öncesi açılış yapılıp siyasi şova dönüştürülmek kaygısı olduğu düşüncesindeyiz. Yoksa millet düşünülse, şu anki sıkıntılardan, fiziki yetersizliklerden bir an önce kurtulunsun diye açılırdı. Biz iktidarca millet düşünülmediği için bekletilip seçime yakın açılma düşüncesinin ağır bastığını düşünüyoruz. Halbuki Milletin faydası ön planda olsaydı, bekletilmez şimdiye kadar açılırdı. Biz, haydi açın milleti düşünün diyoruz. Düşünceniz siyasi rant değil, milletin ihtiyacı olsun.

Yine yıllardır Ereğli-Devrek Karayolu bitti, bitiyor, şu tarihe kadar bitecek diye iktidar partisinin İlçe Başkanlarının, İl Başkanlarının, Milletvekillerinin beyanatlarını okuduk. Arşiv bu beyanatlarla dolu. Şimdi de 2023 seçimlerine kadar bitirilecek diye yeni sürenin gururlanarak açıklandığını okuyoruz. Millet bu beyanatlardan bıktı. Keşke önceki sözler yerine gelseydi de millet sizi alkışlasaydı. Şimdi yine seçim öncesi beyanat yarışı başladı. Bizde keşke bitse diyoruz. Bütün güç, mali kaynak elinizde. Bugüne kadar da elinizdeydi. Kimse size köstek olmadı. Aksine bitirilsin diye yardımcı oldu. Bu zamana kadar bu yolla ilgili verdiğiniz sözlerin hiçbiri doğruyu yansıtmadığı ve gerçek çıkmadığı için de şimdi verilen beyanatlara da vatandaşımızın inanmasını beklemek hayalcilik olur. Biz yine de haydi yapın diyor, sözünüzü tutmanızı bekliyoruz.

Ancak bugüne kadar verdiğiniz beyanatlara bakarak sözlerinizi tutmadığınız, 20 yıldır yolu bitiremediğiniz ve bu yolla ilgili kamuoyunda pek çok spekülasyona sebep olduğunuz içinde, kamuoyundan özür dileyecek misiniz diye de sizlere soruyor, cevabını bekliyoruz."