Kdz Eregli İbrahim Suheyla İzmirli Fen Lisesi’nde bayrak direğinde asılı olan Trabzonspor bayrağı tepkilere neden oldu.

Türk Bayrağı’nın indirilip yerine bir takımın bayrağının asıldığını düşünen vatandaşlar Z HABER’e ulaşarak “Okulda başka bir bayrağın işi ne. Orada dalgalanması gereken tek bayrak Türk Bayrağı’dır. Aksi kesinlikle kabul edilemez. Yetkililer uyuyor mu bu skandala nasıl göz yumarlar?” dedi.

Okulda 2 bayrak direği var!

Söz konusu okulun bahçesinde iki adet bayrak direği olduğu ve Türk Bayrağı’nın indirilmediği ikinci direğe takım bayrağı asıldığı öğrenildi. 6 yıldır sürdürülen bir gelenek olarak hoş görü direği adı verilen bayrak direğinde her yıl şampiyon olan takımın bayrağının asıldığı belirtildi.

Konu ile ilgili yanlış anlaşılma olduğunu belirten Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy Z HABER’e konuşarak;
“Konu hakkında bilgimiz var. Tamamen yanlış anlaşılma sosyal medyada da yanlış bir algı oluşmuş. O okulda renklerin kardeşliği hoşgörü direği adı altında 6 yıldır uygulanan bir proje var. Her sene hangi takım şampiyon olursa o okulun bayrağı asılıyor. 2 farklı bayrak direği var biri okulun girişinde bulunan Türk Bayrağı’mızın asılı olduğu direk öbürü bahçenin kenarında bulunan hoşgörü direği. Trabzonspor şampiyon olduğu için bu sene o takımın bayrağı asılmış. Ancak tepkiler gelince daha fazla yanlış anlaşılma olmasın diye bayrağı indirttik. Türk Bayrağı’nın indirilip yerine takım bayrağı asılması durumu söz konusu değil. Buna zaten kimse müsaade etmez” dedi.

Editör: TE Bilişim