Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 30. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Zonguldak ekonomisi ve Filyos Vadisi projesini konu alan bir panel düzenlendi.

Geçtiğimiz Cuma günü Tahir Karaoğuz Konferans Salonunda gerçekleşen ve Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Sinan Yılmaz'ın yaptığı “Zonguldak Ekonomisinde Dönüşüm Fırsatları” başlıklı panele, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Yıldırım ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak’ın katılımcılara, panelistlere ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e katkılarından dolayı teşekkürlerini sunduğu açılış konuşmasıyla başladı.

“Filyos projesi Zonguldak için büyük şans”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Yıldırım, Filyos projesi ile Zonguldak'ın tarihi bir fırsat yakaladığını ve bu projenin Filyos Zonguldak'ın önüne gelebilecek büyük bir şans olduğunu, bu nedenle iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Metin Demir ise konuşmasında Zonguldak ekonomisindeki sektörel fırsatları gündeme taşıdı. Demir, insan kaynaklarının yetkinleştirilmesinin ve Ar-Ge ile İnovasyon ekosisteminin iyileştirilmesinin ihracatımızdaki katma değeri yükselteceğine vurgu yaptı. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu da konuşmasında Teknopark hakkında önemli bilgiler verdi ve Teknoparkın Zonguldak ekonomisinde ortaya çıkardığı fırsatlardan söz etti.

Zonguldak ekonomisine ilişkin bilgilerin verildiği panelde soru cevap bölümü ile konuya ilişkin merak edilen hususlar değerlendirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak’ın panelistlere teşekkür belgelerini takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile panel son buldu.

Editör: TE Bilişim