Bağlık-İnağzı rödovans sahasının bir firmaya kiralanması ve firmanın Çinli işçiler getirteceği iddialarına Genel Maden İşçileri Genel Başkanı Hakan Yeşil karşı çıkarak, duruma tepki gösterdi.
Yeşil açıklamasında, “Bağlık İnağzı projesi rödovans usulüyle bir firmaya kiralandı, onlar da başka bir firmayla çalışacağı ve Çinli işçilerle bu kömürü çıkaracakları konuşuluyor. Ne kadar doğrudur, şuan araştırıyoruz. Böyle bir gerçeklik varsa da bunu kabul etmek mümkün değil! Yıllardır bu bölgede biz bedel ödüyoruz. Hem canımızla hem kanımızla hem soluduğumuz havayla bedeller ödüyoruz. Bu kadar bedel ödemişken, bu bölgedeki kömürün yabancı firmalar tarafından yabancı işçilerle çıkartılması Zonguldak’ta tepkiye neden oldu, şuan Zonguldak rahatsız. Buradan yetkililere sesleniyorum, böyle bir olgu, böyle bir oluşum varsa bir an önce bunun önüne geçmeleri gerekiyor.” İfadelerini kullandı.
Kaçak ocaklarda çalışanlara değinerek, geçim sıkıntısı vurgusu yapan Hakan Yeşil, “Zonguldak’ta kaçak ocak sıkıntımız var. Bu insanlar niye kaçak ocaklarına giriyor? Niye insanlar iş güvenliği, iş sağlığı, anlamında hiçbir önlemin alınmadığını bile bile afedersiniz ölümü göze alarak, ailesini geçindirmek için bir çabanın içine giriyor. Böyle bir ilimizde, böyle bir üretim bölgesinde yurtdışından buraya gelip de birilerini çalıştıracak ya da yabancı istihdamını Zonguldak’ın kabul edeceğini sanmıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim