Devrek’te düzenlenen “Zonguldak Çözüyor “ adlı bilgi yarışmasında öğrenciler bilgilerini davetlilerle paylaştı
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen bilgi yarışmasında öğrenciler bilgilerini salonda bulunan protokol ve diğer davetlilerle paylaştılar.
Devrek Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesinde düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Zonguldak Çözüyor” bilgi yarışmasına Zonguldak ve ilçelerinden 52 okul katılırken, toplamda 165 öğrenci düzenlenen yarışmada bilgilerini protokol ve diğer davetlilerle paylaştılar.
Organize edilen programda davetlilere hitap eden Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi Müdürü Turgay Kırgil,”Düzenlenen yarışmamın amacı, etkinliklere dayalı matematik öğrenimini ve bireysel başarının önemini vurgulamak, öğrencilere zamanı iyi kullanma becerisinin önemini kavratmak ve okullar arası iletişimi geliştirmektir. Yerel anlamda ilimizin akademik başarısının artmasına katkıda bulunmak amaçlarımızın arasındadır.
İlimizin marka değeri haline gelmiş olan “Zonguldak Okuyor Projesinden” sonra “Zonguldak Çözüyor “ yarışmasını da aynı seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yarışmada birincilik ödülü Alaplı’ya giderken. Zonguldak Merkezden Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu il ikincisi oldu.

Yarışma ile ilgili açıklama yapan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu müdürü Hakan Acar;

“Zonguldak Çözüyor Matematik Yarışması’na okulumuz matematik öğretmeni Hilal Bulut rehberliğinde Ahmet Akgün, Celal Mert Çamlıbel ve Erdem Şekerci katılmıştır. İlimiz genelinde okulumuz ikinci olmuştur. Okulumuzu temsil eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi

Editör: TE Bilişim