Eski CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir dönemi ile Ak Partili Belediye Başkanı Selim Alan döneminin başlarında temizlik firması olarak hizmet veren Prizma şirketi 33 milyon tutan alacağına karşılık Belediye’nin kasasına, araçlarına ve alacaklarına haciz koydurdu. Haciz işlemlerinin ana parasının 18 milyon dolayında olduğu öğrenilirken avukat masrafı ve sözleşmeden doğan faizlerle birlikte rakamın 33 milyona ulaştığı belirtildi.

UZLAŞMAYA DEĞİL RESTLEŞMEYE GİTTİLER
Prizma şirketinin sahibi Abdurrahman Baytekin ve şirketin avukatları ile Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan arasında devam eden görüşmeler uyuşmazlık ile sonuçlanmış ve iş restleşmeye dönmüştü.
Alacak tahsilatını parça parça alamayan firma Zonguldak Belediyesi’nin eski hal binasının olduğu yere yapılan iş merkezinin Emlak Konut’a devrinden gelecek paranın peşine düştü.
Prizma şirketi avukatları kanalıyla belediyenin tüm gelirlerinin yanında otomatik ödeme talimatı ile gelecek fatura ödemelerinden gelecek paraları da alabilecek. 

EMLAK KONUT’TAN PARA GELECEK
Alacaklı firma aynı zamanda belediyenin kiracısı durumundaki işletmelere de yazı göndererek durum hakkında bilgi verdi.
İller Bankası’na olan kesinti ödemeleri ertelenen Zonguldak Belediyesi, Emlak Konut’a verilen yeni iş merkezi hisseleri karşılığında gelecek yaklaşık 30 milyon para ile rahatlamayı hedefliyordu. 
Gelişmeler üzerine Zonguldak Belediyesi’nin avukatları alacaklı firmanın avukatları ile temasa geçerek süre istedi. Firmanın ise alacakların yanında belediyenin kendisine ait tüm araçları bağlatmak için harekete geçti.

Editör: TE Bilişim