Meteorolojik verilere göre yoğun kar yağışının Zonguldak, Bartın ve Karabük’te etkili olması bekleniyor. Kar kalınlığının yer yer 1.5 metreye ulaşmasının beklendiği bölgede en çok merak edilenlerden biri de Karayolları, Özel İdare, Belediyeler ve enerji hizmeti veren Başkent Elektrik’in yaşanabilecek aksaklıklara karşı ne kadar hazır olduğu.
Geçtiğimiz yıl, pek çok yerde vatandaşlar kar nedeniyle 5-6 güne varan elektrik kesintilerine maruz kalmıştı.
Kamuoyundan yükselen tepkiler nedeniyle Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliği elektrik kesintilerine bağlı su kesintilerinin önüne geçmek için Ulutan Barajı’na jenartörler yerleştirmiş ve tedbirleri arttırmıştı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ KAÇINILMAZ GÖRÜLÜYOR
Geçtiğimiz yıl yaşanan elektrik kesintileri sonrası Başkent de bazı yatırım planlamalarına gitti ancak pek çok yerde yıkılmak üzere olan elektrik direkleri ile ağaç dallarına maruz kalan yüksek gerilim hatlarını görmek mümkün. Beklenen fırtına ve yoğun kar yağışı sonrası buralarda geçen yıla benzer sorunların kaçınılmaz olacağı belirtiliyor.  Z HABER olarak yaşanabilecek aksaklılara karşı Başkent’in ekip ve araç takviyesini arttırmasını bekliyoruz.

HASTANE YOLLARINA TAKVİYE 
Z HABER
olarak bir diğer çağrımız belediyelere. Özellikle hastane yollarının açık tutulması adına daha fazla ekibi hazır tutmak gerekebilir. Meteoroloji’den alınan son hava durumu haritasına göre kar fırtınasının bölgemizde çok etkili olacağı gözleniyor. Verilerin gerçekleşmesi durumunda özellikle rampa olan hastane yollarında ambulans veya diğer araçların kalması kaçınılmaz olabilir.

Editör: TE Bilişim