Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Zonguldak Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman ile birlikte Zonguldak İl Tarım Müdürü Cemalettin Çataklı’yı ziyaret edip bölge tarımı ile ilgili bilgiler aldı.
Çiloğlu ve Yaman özellikle Zonguldak köylerinde meyvecilikte bölgemizin yapısına uygun tek ürün üzerinde çalışma yapılması önerisini tekrarladı.
İl Müdürü Çataklı da bu öneriyi desteklediğini ve bu konuda müdürlüğün çalışması olduğunu ifade etti. 

Bu yıl Zonguldak bölgesinde “Cennet Hurması” üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Çataklı en az üç dönüm arazisi olan çifçilere yüzde 75 hibe destekli Cennet Hurması fidanı vereceklerini ve başvuruları almaya başladıklarını söyledi.


Zonguldak’ta cennet hurmasının yaygınlaşmasının bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirten Çiloğlu; “yaptığım araştırmalarda bu meyvenin kurutularak çerez olarak tüketilebilmesi büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca bu meyve antioksidan özelliğinden dolayı bir çok hastalığa da iyi gelmekte, bir çok vitaminlere de ev sahipliği yapmaktadır. Bu proje ile bölgemizde boş olan tarım arazileri de değerlendirilecektir.
Ekmeğini kendi topraklarında arayanlar için bir fırsat olan bu projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere de teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim