CHP Kadın Kolları MYK üyesi ve Zonguldak Kadın Kolları İl Başkanı Av. Merve Kır Zonguldak’ın kurtuluşunun 101. yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Kır mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün Zonguldak’ın işgalden kurtuluşunun 101. yılı. Bütün vatandaşlarımıza kutlu olsun.

AKP’nin bugün ön plana çıkarmaya çalıştığı Osmanlı Devleti 1.Dünya Savaşını kaybedince, milletimizin bağımsızlığı ve vatanı tehlikeye girdi. Atatürk ve silah arkadaşları bu tehlikeyi görünce harekete geçtiler ve milletimizin bağımsızlığını sağlamayı, vatanını kurtarmayı ve devletini yeniden kurmayı hedeflerine koydular.

Bu süreçte Anadolu işgale uğramış, çok sayıda vatan evladı düşman süngüleri ve çizmeleri altında can vermişti. Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşlarıyla koyduğu hedeften bir an olsun vazgeçmedi. Ağır askeri ve ekonomik şartlara rağmen, milletimizin karakterinde esaret değil bağımsızlık olduğunu biliyordu.

1.Dünya Savaşı öncesinde Zonguldak ekonomik olarak zaten işgal altındaydı. Fransızlar tarafından sömürülüyordu. Kurtuluş Savaşı öncesinde de Zonguldak bu sefer Fransız askerlerinin işgaline uğradı. Çünkü ilimizde önemli bir enerji kaynağı, taş kömürü vardı. Ama Zonguldaklı Türk askeriyle, milis güçleriyle, halkla birlikte bağımsızlık adına bir savaş verdi. Bu süreçte savaş kazanıldı ama kaybedilen hayatlar da oldu. Hepsine Allah’dan rahmet diliyorum.

Ancak ilimiz son 20 yıldır aldatılmışlığın işgali altında kalmıştır. Aslında maddeci, görünürde dinci olan bu iktidar başka illerde yaptığını Zonguldaklıya çok gördü. Yerel siyasetçiler korosu da bu cek cak’la biten yalanları tekrarladılar.

21.yüzyılda  halen çevre ve il içi yolların bitirilemediğini görüyoruz. TTK’yı çökertmek için faaliyetlere şahit oluyoruz. İşsizlik ve hayat pahalılığı hemşehrilerimizin üzerine karabasan gibi çökmüş.

Zonguldaklı bunların hiç birini hak etmiyor. İlimizin işgalden kurtuluşunu kutlarken, daha güzel günler için CHP iktidarında buluşmayı diliyorum.