Kar yağışı ve kısa süreli fırtına sonucu Zonguldak bir ay aradan sonra yine uzun süreli elektrik kesintileri ile gündeme geldi. Altıncı güne girerken bazı noktalarda elektrik kesintileri devam ediyor. BEDAŞ ekipleri ise aralıksız çalışıyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de üç gün süreyle elektriksiz kalmasına neden olan kesintiler arasında kar ve fırtına ile birlikte temelsiz direkler dikkat çekiyor. Pek çok yerde kaygan zemin veya eğimli arazide dikilen direklerin temellerinin sağlam olmaması daha önce Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz tarafından gündeme getirilmişti. Eski, bakımsız direklerle birlikte farklı noktalarda kısa süre önce dikilen çok sayıda direğin yıkılması bu direklerin işçilik kalitesini de gündeme getirdi. Z HABER’in bir önceki kar yağışında gündeme getirdiği iddia bu fotoğrafla bir kez daha gündeme geliyor. İşte temelinde 18 cm’lik beton blok bulunan o direklerden sadece biri.
Bir diğer etken ise buz yükü hesaplaması. Elektrik iletim hatlarıyla ilgili buz yükünün dört üzerinden iki baz alınarak yapılan imalatların da hasarın büyümesinde etkili olduğu öğrenildi. Önümüzdeki dönemde iletim hatlarının yenilenmesi ve buz yükünün dört üzerinden dört olacak şekilde hesaplaması yapılarak inşaası bekleniyor. 
İleriki yıllarda benzer sorunların yaşanmaması için Başkent Elektrik yetkilileri ile ilimiz bürokrat ve siyasi idarecilerimizin bu fotoğrafa iyi bakmasını bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim