Çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında Dünya’nın ve Türkiye’nin “En Çevreci” üniversitelerinden biri olan BEÜ’de  “Çevre Bilinci ve Yeşil Kampüs” faaliyetleri  hız kesmeden devam ediyor.

BEÜ Genç Tema Öğrenci Topluluğu öncülüğünde 25 farklı ülkeden öğrenciler ülkelerini temsilen birer fidan diktiler. Fidan dikimi ile ilgili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu “Yeşil ve çevreci kampüsüler oluşturma adına Üniversitemiz ve Zonguldak genelinde sürdürülen çevre eğitimleri, öğrencilerimize yönelik çevre bilinci oluşturmaya yönelik seçmeli dersler ve özelliklede sosyal sorumluluk projeleri ile Üniversitemiz; çevre duyarlılığı ve çevreye saygı konusunda hem küresel hem de ulusal farkındalık oluşturmaya ve bu konudaki başarısını sürdürülebilir kılmaya devam etmek için üretmekte ve bunları hayata geçirmektedir. Bugünkü etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Çevre dostu ve yeşil kampüsleri ile Türkiye’nin ve dünyanın en yeşil üniversiteleri arasında yer alan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde ‘Doğanın korunması’ öncelikli hedefler arasında yer alır. Gerek tüm kampüslerdeki yeşillendirme çalışmaları, gerek geleceğe daha temiz bir yaşam bırakmak adına ‘Doğa dostu’ kimliğini korumak için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim