Zonguldak’ta sektörel çeşitliliğin sağlanması, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat kapasitesinin artmasına yönelik Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını’nın çalışmalardan biri olan ; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliğiyle kurulum çalışmaları devam eden, Zonguldak İli Su Ürünleri Yetiştiriciliği projesinin hayata geçmesi için yapılan çalışmalar dahilinde; bilimsel çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak, iyi uygulama örneklerini yerinde inceleyerek tecrübe paylaşımı sağlamak adına , İzmir ve Muğla illerine teknik ziyaret programı düzenlendi.

Entegre Su Ürünleri Tesisleri ziyaret eden heyete, Firma yetkilileri tarafından Tesis hakkında bilgilendirme sunumu yapılarak, Sektör ve geleceği hakkında değerlendirmeler yapılmıştı. Ardından Üretim, ihracat, girdi maliyetleri konularında heyete bilgiler verilmişti. Sonrasında ise tesise ait Kuluçkahane incelemesi yapılmıştı. Heyet programın diğer yarısında; Yem fabrikası incelemesi, İşleme ve paketleme tesisi incelemesi ile Deniz Balık kafesleri (barch sistemleri) incelemelerini gerçekleştirerek,kafeslerde yetişen balıkların büyüme ve gelime evresi, yemleme teknikleri başta olmak üzere yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

Programa; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Tarım Orman İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Zonguldak Tarım Orman İl Müdürlüğü Su Ürün Mühendisi Can Parim, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Sedat Kara , Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gündüz Acar, Zonguldak Teknopark A.Ş Genel Müdürü Doç.Dr.Ferdi Kesikoğlu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Rekabetçilik SOP Birim Başkanı Dr. Hakkı Yavuz Toplu katılım sağladı.

Teknik gezi sonrası açıklamada bulunan KDZ. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş

“İzmir ve Muğla’da teknik geziye katılım sağladık.

Zonguldak ve ilçelerindeki TSO Başkan ve yöneticileri ile İzmir ve Muğla illerine yönelik düzenlenen teknik gezi ve tecrübe paylaşımı ziyaretlerine katıldık.

Son yıllarda Türkiye’nin değişik illerine farklı konularda iş gezileri yapıyoruz. O bölgede ki TSO yöneticileri ile farklı sektörleri inceleme ve tecrübe paylaşımları yapıyoruz. Burada amacımız bölgemizdeki sektörel çeşitliliği artırma adına ne gibi yatırımlar yapılabilir, bunları inceliyoruz. İzmir ve Muğla illerine yaptığımız gezilerde bu açıdan güzel oldu. Bizleri karşılaşıp tesislerini gezdiren ve tecrübelerini paylaşan Gümüşdoğa Entegre Su Ürünleri Tesisleri yetkililerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim