Zonguldak CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın ortaya çıkarttığı Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi skandalıyla ilgili Zonguldak Valiliği’nden açıklama geldi.

Zonguldak CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, geçtiğimiz günlerde Zonguldak Valiliği’nde asılı olan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin akıbetini soran bir soru önergesi sunmuştu. Yapılan açıklamada Gençliğe Hitabe’nin özenle korunduğunu açıklamıştı.
2017 yılında tadilat sebebiyle Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Valilik binasında asılı olduğu yerden kaldırılmış yerine ise çok yaşlı ağaçlardan biri olan Gümeli Porsuğu’nun granülden bir temsili asılmıştı. 
Deniz Yavuzyılmaz ise 2017’de kaldırılan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin bulunduğu eserin kesilerek Valilik Binası önündeki mazgalların üstünü kapattığı skandalını ortaya çıkardı.

İnceleme Başlatıldı!
Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın ulusal basına taşıdığı skandalla ilgili olarak Zonguldak Valiliği yazılı açıklama yaptı. Sorumlu kişiler ile ilgili inceleme başlatıldığını ifade açıklama şu şekilde:
“İlimiz Hükümet Konağı’nın ön cephesinde yer alan ve bina duvarlarında 2017 yılında yapılan tadilat nedeniyle kaldırılarak muhafaza altına alınan ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından gündeme getirilerek ulusal bir kanalda habere konu olan “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’’nin muhafazasında ihmali bulunan görevlilerin tespiti, konunun araştırılması ve gerektiğinde sorumlular hakkında işlem yapılması amacıyla inceleme başlatılmıştır.”

Deniz Yavuzyılmaz’ın ulusal basına taşıdığı skandaldan sonra ise Valilik önündeki mazgalların üstüne konmuş olan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin kesik parçaları bulundukları yerden kaldırıldı.

Editör: TE Bilişim