Zonguldak Tarih ediörü Hayati Yılmaz, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın gösterdiği tabelanın Valilik Binası'ndan indirilen tabela olmadığını belirterek soru önergesinde verilen yanıtın da doğru olabileceğini ifade etti.

Yılmaz paylaşımında 'tabela aynı değil' diyerek:
"1992`de yapımı tamamlanan Zonguldak Valilik Binası'nın ön cebesine Atatürk`ün büyük posteri ile Gençliğe Hitabı asılmıştı.
O günleri hatırlıyorum.. Tıpkı, CHP Zonguldak Milletvekilli Deniz Yavuzyılmaz`ın bugün valilik önünde bulduğu ve kapak yapıldığı anlaşılan "Gençliğe Hitabı" başlığı altında idi. Lakin daha sonra bu pano bir kaç kere yenileme çalışması yapılarak hem renk olarak, hem de hitabenin başlığı değişmişti.
Bir ara koyu fon üstüne yazılırken, en son Hitabenin başında "Atatürk`ün Gençliğe Hitabı" yerine "Onuncu Yıl Nutku" yazmaktaydı.
2017 yılında kaldırılan da bu tabelaydı.
Yani Deniz Yavuzyılmaz`ın gösterdiği, hitabe ya başka yere ait ya da Valilik binasına asılan tabelanın daha eski versiyonları.
O sebep ile Soru Önergesi verdiğini söylediği ve cevabında Bakan Soylu`nun "özenle saklanıyor" cevabı doğru çıkabilir. Yani saklanan tabela, başka bir versiyonu olabilir.
Fakat yine de hangi tabela olursa olsun, bu hitabenin oraya konması başka bir mesele.
Zonguldak Tarih Sayfası ,hangi parti, siyasi görüş olursa olsun işin doğrusu ne ise onu yazmak ve Türkiye Cumhuriyeti ve Zonguldak'ın çıkarları doğrultusunda yayınlarına devam etme niyetindedir.
Bu bakımdan soruşturmanın kapsamlı bir şekilde sürdürülmesi gerekir. Zonguldak`ta sistematik olarak bir kışkırtma, algı yaratma peşinde olanların da olabileceğini unutmamak gerek.
Gerçekten o kapağı bilinçli bir şekilde koyanlarda olabilir, farkına varmadan koyanlarda. Hatta oraya koyup, vekili arayarak, ihbar ederek, vekili tongaya düşürmek isteyenler de çıkabilir.
Benim son anda aklıma geldi. Daha önce fotoğraflarını sakladığım arşivimde tabelanın farklı olduğunu fark ettim.
Yine söylüyorum. Hangi tabela olursa olsun, bu büyük saygısızlıktır. Ama olayın İçişleri Bakanlığı boyutundaki sürecin, Deniz Yavuzyılmaz`ın bahsettiği tabela ile Bakan Soylu`nun bahsettiği tabela ile aynı olmadığını vurgulamak için bu yazıyı yazma gereği duydum.
Bir de açıkçası işin garip tarafı bu tabela ile ilgili, bir kaç gün önce çıkan bir haber ile iki gün sonra tabelanın Valilik Binası`nda ters bir şekilde bulunması arasında garip bir tesadüfün olması.
Olay çarpıtılmadan, çok dikkatlice incelenmeli"


 

Editör: TE Bilişim