Batı Karadeniz Sanayi, Ekonomi ve İş Alanlarında bilgilendirme toplantısında Almanya Çaycumalılar Derneği Başkanı Tuncay Karalıoğlu, ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Şenol Alagöz, Yusuf Ceng, Dursun Kılıç, Necmettin Gebeş, Dortmund Büyükşehir Belediyesine bağlı Zentrum ethnische Ökonomie müdürü Orhan Öcal, IHK Essen Ticaret ve Sanayiciler Odası Müdür Yardımcısı Jan Borkenstein ve Yöneticisi Marc Meckle, UBV E.V. Yöneticisi ve Dortmund Uyum Meclisi Eski Başkanı Aysun Tekin, Gelsenkirchen meclis üyesi Nezahat Kılınç, İş İnsanı Hayriye Gökçam, Avrupa Devrekliler DerneĞi Başkanı Ufuk Saraç, Karabük Yenice Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Koymali ATGB Genel Sekreteri Muharrem Uslubaş ve yönetim kurulu üyeleri Erol Yukarıbaş, İlhan Bükrücü ve İsmet Karaöz UID Ruhr Bölge Başkanı Dursun Bas, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuzucu, Anadolu Diyarı programı sunucusu ve yapımcısı Mümün Uluç,  Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Demir, ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, Başkan Yardımcı Erol Nalbant, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Karakök, Komisyon Başkanı Osman Uğurlu, Üyemiz Cemal Nalbant, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, Yörenin ses sanatçıları Sezai Çağdaş ve Aydın Çimen ve aralarında çok sayıda iş insanının bulunduğu toplantı saygı duruşu, Türk ve Alman Milli Marşları ile başladı.

Almanya Çaycumalılar Derneği Başkanı Tuncay Karalioğlu’nun açılış konuşmasının ardından ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu selamlama konuşması yaptı. Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz Zonguldak ile ilgili genel bilgi verdikten sonra yapımı devam eden ekonomik ve turistik yatırımlar hakkında bir sunum yaparak yatırımcıları Zonguldak’a davet etti.

Kanal Avrupa’da yayınlanan Anadolu Diyarı programı sunucusu ve yapımcısı Mümün Uluç’un okuduğu Çaycuma şiirinin ardından Dortmund Büyükşehir Belediyesine bağlı Zentrum ethnische Ökonomie müdürü Orhan Öcal ve UBV E.V. Yöneticisi ve Dortmund Uyum Meclisi Eski Başkanı Aysun Tekin, Dortmund Büyükşehir Belediyesinin yabancı yatırımcılara sunduğu imkanları ve meslek eğitimi hakkındaki çalışmaları anlattı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak‘ın son yıllarda özellikle ekonomi ve sanayi alanlarında geldiği noktayı anlattığı sunumunda iş insanlarını yatırım yapmak üzere Zonguldak‘a davet etti. Programın ardından Zonguldak Ereğli’den getirilen, Elpek Dokuyan Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin elleriyle hazırladığı (EDEK) Elpek bezini; Aysun Tekin, Hayriye Gökçam, Nezahat Kılınç’a hediye edildi.