Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu'na bağlı Zonguldak Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Derneği daha önce piyasan %45 aşağı fiyata  dağıttığı onlarca tırda olduğu gibi bugün de piyasadan %55 daha aşağı fiyata 50 kilosu 285 TL'den 27 bin kilo un dağıtımı yaptı. TAHAP yoğun kar yağışı ve kötü hava şartlarına rağmen un dağıtım programını ertelemedi.

TAHAP Genel Saymanı ve Zonguldak İl Başkanı Sinan Gürbüz; "Bu güne kadar un dağıtım programı kapsamında İlimizin bütün ilçe ve beldelerinde onlarca köyde üretim yapan üretici köylülerimize ve üyelerimize toplam 297.000 kilo un dağıtımı yaptık. Üreticilerimiz bizden uygun fiyata aldığı un ile evlerinde ekmek yaptılar ve bugün itibari ile dağıttığımız un ile 1960.000 adet ekmek yapılabilir. Biz vatandaşlarımıza uygun fiyata un vererek köylerde üyelerimizin kendi ekmeklerini üretmesini sağladık. Biz aynı zamanda piyasadan yarı fiyat aşağı, arıcı üyelerimize  besleme şekeri, fondon arı keki, hayvancılarımıza, küspe ve hayvan yemi de dağıtıyoruz. Biz Türkiye Geneli 81 ilde 256 ilçe ve beldede kurulan teşkilatlarımız la bu ülkenin tarımında sinerji üreticinin gözünde umut olduk.

Bu gün ki çalışmamızda başta  emeği geçen, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, İç işleri Bakanımız sayın Süleyman Soyluyla ve Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıoğlu'na teşekkür ederiz." dedi