Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Yönetim Kurulu adına Nazan Papila, sabah düzenlenen Atatürkü Anma töreni kapsamında çelenk sunma programında yaşananlarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
Nazan Papila sabah saatlerinde ilk açıklamayı Z HABER’e yaparken trafikten dolayı geç kaldığını belirterek, yaşanan durumundan üzüldüğünü dile getirmişti.
Papila yaptığı yazılı açıklama ise; törenin bitmesinin ardından çelenk sunduklarını belirtti. Papila’nın açıklaması şu şekilde:
“Büyük Önderimiz ölümsüz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83.Yıldönümünde o’nu saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Sadece kendi halkının değil, tüm dünya devletlerinin de önünde saygı ile eğildiği, ebediyete intikalinin üzerinden geçen yüzyıla yakın sürede bile hala isminin geçtiği her yerde saygı ve sevgi ile anılan başka bir devlet insanı, başka bir önder yoktur. Bu saygıyı ve sevgiyi yok etmeye hiç kimsenin, hiç bir oluşumun ve karanlık odağın gücü yetmeyecektir. 
Bugün sabah saat 08.55 ile 09.05’de Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilen Anma Töreni’nde, Zonguldak kent trafiğindeki olağanüstü sıkışıklıktan ötürü dernek Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube çelengimizin sunumuna saniyeler kala orada olmamızla birlikte; çelengimizin bulunduğu bölgeye yoğun kalabalık nedeni ile ulaşmakta imkansızlık yaşadık. Bu nedenle, çelenk töreni sürecinde sunumumuzu anında gerçekleştiremedik. Bu sürede devlet geleneğimize olan saygımızdan protokol kurallarını çiğnememe özenimizin de dikkate alınması gerektiğinin altını çizmek isteriz.
Saat dokuz’u beş geçe, saygı duruşumuz ve İstiklal Marşı töreni sonrasında yönetim Kurulu ve gençlik kollarımızın, üyelerimizin de katılımları ile çelengimizi sunduk. Basında yer alan haberlerde çelenk sunma eyleminin gerçekleşememesinin bir kasta bağlı olduğu algısı yaratılmaya çalışılmış olması üzüntü vericidir. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyete bağlı hiçbir kişi veya kurum böyle bir kasıt içinde asla hareket etmez edemez. Sonrasında diğer İl resmi kutlama programlarına katılımlarımızı gerçekleştirdik.

Editör: TE Bilişim