Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler kadar vatandaşın ve esnafın yaklaşımı, maske, mesafe ve hijyene verdiği önem illerin de kaderini belirliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; “Geçen haftaya göre vaka sayısı 100.000 nüfusta en çok azalan illerimiz; Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise; Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor” diyerek “Ve Zonguldak olarak anılan” Zonguldaklılara da bir anlamda mesaj verdi.

ZONGULDAK NE KADAR İSTİYOR?

Bakan Koca’nın; “Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor” sözleri de aslında iller arasında tatlı bir rekabetin başladığını gösteriyor. Zonguldak’ta günlük vaka sayısı 40’lı rakamlardan yeniden 75’in üzerine çıkarken  günde 30 vaka ile Ereğli ilk sırada yer alıyor. Günlük vaka sayısı açısından Çaycuma ikinci, Zonguldak Merkez üçüncü. Yeni haftaya başlarken Zonguldaklıların normalleşebilmek için topyekûn mücadele etmesi şart.

ESNAF ZOR DURUMDA

İlk günden beri esnafın en büyük darbe yediği şehirlerden biri Zonguldak oldu. Yapılan bazı iyileştirmelerin de yetersiz kaldığı bu dönemde bazı işletmeler kapatmaya başladı. Pandemi ile mücadelede bireysel faktörün bir kez daha öne çıktığı yeni dönemde Zonguldak kendi çabalarıyla yeniden normale dönme fırsatı yakaladı. Bu nedenle tüm noktalarda kurallara tam riayet edilmesi konusunda esnafa da büyük görev düşüyor. Kısaca Bakan Koca’nın dediği gibi;

“Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor”.