Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu son zamanlarda meydana gelen otobüs kazalarına tepki göstererek sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Topaloğlu son olarak 15 kişinin hayatını kaybettiği Zonguldak-İzmir seferini hatırlatarak konunun defalarca araştırılmasının ve kamuoyu ile paylaşılmasının gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde özellikle şehirler arası taşımacılıkta çok sık kazalar meydana gelmeye başladı. Salgına yönelik tedbirlerin kaldırıldığı bu dönemde herşeyi mubah gören bir anlayışla karşı karşıyayız. Az sürücüyle para kazanma, Maaş yerine sefer başına ücret ödeme. Hiçbir güvencesi olmadan sürücüler çalıştırılmaktadır. Hatta bazı firmalarda maske bedeli bile sürücülerden kesilmektedir.

Birde bunlar yetmezmiş gibi başka sürücülerin ehliyetleri kullanılmakta sahtecilik yapılmaktadır.

Denetimler yetersiz ve bu gibi işlemler titizlikle incelenmemektedir. Bu da bu kazalara neden olmakta insanların hayatını kaybetmesine neden olmaktadır.

Son olarak ilimizden kalkan otobüs kaza yapmış 15 canımız hayatını kaybetmiştir. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Konunun etraflıca araştırılarak kamuoyu ile paylaşılmalı ihmali olanlar. en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim