Zonguldak’ta uzun süredir tren seferlerinin başlamamış olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Pandemi nedeni ile kapatılan ancak halen başlamayan tren seferleri nedeni ile özellikle çalışan kesim büyük mağduriyet yaşıyor.

İlçeler arası geçişte vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan Zonguldak-Kilimli-Çaycuma-Gökçebey-Karabük tren seferlerinin hala açılmamış olmasını mantıklı bulmayan vatandaşlar Z HABER ihbar hattına ulaşarak yetkililere seslendi.
“Çalışanlar görev yerine nasıl gidecekler hafta sonu özel aracı olmayan ve görev yerine ulaşımda büyük zorluk yaşayan vatandaşlar ne yapacaklar?”  diye düşünen vatandaşlar yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını ve seferlerin kontrollü bir şekilde başlatılması gerektiğini ifade ettiler.
Geçtiğimiz Aralık ayında Bölgesel ve ana hat tren seferlerinin corona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uygun bir şekilde seferlere başlatılacağı ifade edilmişti.
Seferlerin ne zaman başlatılacağına dair kesin bir tarih açıklanmazken. Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD resmi sitelerinden duyuruların yapılması bekleniyor.