Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Buna göre olası meydana gelebilecek problemlere karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Sıcaklıkların batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde hissedilir derecede (5 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genelinde kuzeyli, Marmara'da güneyli yönlerden orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre olası meydana gelebilecek problemlere karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji'nin uyarı haritasında; Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Gaziantep, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Niğde, Rize, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Zonguldak, Karaman, Bartın, Kilis, Düzce, Amasya, Artvin, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, Giresun, Isparta, Kastamonu, Kırklareli, Konya, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Sinop, Tokat, Şanlıurfa, Aksaray ve Karabük için sarı kodlu uyarı verildi.

Öte yandan, Adana, Antalya, Bingöl, Hakkari, Mersin, Kayseri, Mardin, Osmaniye, Şırnak, Van, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır ve Adıyaman turuncu kodlu uyarı verildi.

Editör: TE Bilişim